Eerst uitwinst van paniekerig Ajax tegen NEC: 1-2

Ar’Jany Martha en Kristian Hlynsson stonden niet in de basis tegen Marseille, maar in de uitwedstrijd tegen NEC kreeg het duo van trainer Van ’t Schip weer een basisplaats toebedeeld. Dit ging ten koste van Sosa en Forbs. Om 14.30 werd er afgetrapt in het Goffertstadion. 

In de eerste twintig minuten was er weinig te beleven. Ajax en NEC creëerden bijna niets. In de 21e minuut verloor Tahirovic de bal diep op de helft van NEC en via een pass kon ex-Ajacied Hansen uitbreken, maar zijn gevaarlijke voorzet werd door iedereen gemist. Rond het half uur was het tijd voor BBB, want Berghuis, Brobbey en Bergwijn misten in korte tijd zeer behoorlijke kansen maar de voormalige Ajax-keeper Cillessen redde goed. Verder was het een zeer povere en saaie eerste helft. Te weinig creativiteit en gogme. Vooral bij de spelers waarvan men gezien de positie binnen het elftal wel iets extra’s zou verwachten (Taylor, Bergwijn). Ruststand dus 0-0.

In de rust werd rechtsback Gaaei ingewisseld voor Sutalo. Daardoor ging Rensch van het centrum naar rechtsback. Het liep nog niet veel beter maar Ajax kwam in de 57e minuut toch op voorsprong. Berghuis kwam op, Brobbey zette zijn sterke lichaam er weer eens in en werd voor een keertje niet teruggefloten, de Ajax-spits zette voor en Hlynsson werkte zowat op de doellijn af: 0-1. De verder zwak spelende Brobbey werd in de 66e minuut afgelost door Akpom. Ajax liet zich weer voor de zoveelste keer achteruit drukken dus de winst was nog lang niet binnen voor de Amsterdammers.

NEC ging alles op alles spelen met 3 verdedigers achterin. Van ”t Schip bracht Forbs voor de zwak spelende aanvoerder Bergwijn. En Forbs scoorde nog ook. Er werd snel ingegooid, Berghuis zette voor en Forbs rondde af: 0-2. Zowaar drie punten in een uitwedstrijd? Neehoor, want zelfs dat is niet zeker. Martha liet zich belachelijk makkelijk uitspelen en invaller Tavsan scoorde de 1-2. Banel mocht in blessuretijd zijn eredivisiedebuut maken. Ajax kijkt voorzichtig naar boven, maar het moet nog veel beter en beter.

Aanvang: 14.30 uur – Scheidsrechter: Nagtegaal

Scoreverloop:

0-1, Hlynsson (57)

0-2, Forbs (88)

1-2, Tavsan (90)

NEC: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Nuytinck (Larsen/86), Verdonk; Schöne, Proper; Hansen (Tavsan/64), Mattsson, Baas (González/66); Ogawa.

Wissels NEC: Janse, Roefs, González, Hoedemakers, Larsen, Ross, Sano, Tavsan, Wermeskerken.

Ajax: Ramaj; Gaaei (Sutalo/46), Rensch, Hato, Martha; Tahirović, Taylor, Hlynsson (Banel/90+1); Berghuis, Brobbey (Akpom/66), Bergwijn (Forbs/86).

Wissels Ajax: Rulli, De Graaff, Akpom, Forbs, Salah-Eddine, Medić, Mikautadze, Sosa, Ávila, Šutalo, Banel.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.