Heitinga blij én kritisch na bekeroverwinning: “Dat kunnen we beter”

Ajax-trainer John Heitinga was blij met de bekeroverwinning op FC Twente, maar de coach bleef opbouwend kritisch. De Twentenaren waren dit seizoen thuis nog ongeslagen, maar de landskampioen bleef toch op de been.

“Een aantal moment moet uit ons spel. Dat gaat om keuzes aan de bal”, zegt Heitinga voor de camera van ESPN. “We zijn te vaak te slordig in de eerste fase, terwijl er wel ruimte lag. Dan moeten we beter van buiten naar binnen bewegen in de rug, dat kunnen we beter. Tegen SC Cambuur ging het heel goed, nu was het eigenlijk meer wisselvallig”, oordeelde de coach.

“Ook moeten we de kantwissel veel vaker en sneller erin zien te krijgen. We moeten nog meer een eigen spel krijgen”, aldus Heitinga. In de tweede helft liep het beter bij de Amsterdammers. “Op de eerste fase na. Toen konden zij voor ons doel komen, zonder heel gevaarlijk te worden. Wij maken vervolgens een goede goal, maar het was een zwaarbevochten overwinning, ja. Maar het is niet makkelijk om hier te winnen.”

FC Twente was soms gevaarlijk. “Door slordige momenten van onszelf kwam FC Twente in de wedstrijd, bijvoorbeeld de breedtebal van Jurriën Timber”, aldus de geboren Alphenaar. “Dan gaat het publiek erachter staan en komt er een fase dat we het zwaarder hadden.”

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.