Heitinga blijft waakzaam, maar “verder speelden we een prima wedstrijd”

Bij Ajax is het vertrouwen toegenomen na de ruime uitzeges bij Excelsior (1-4) en SC Cambuur (0-5). Ging het tegen Excelsior soms nog stroef (verdedigend), tegen Cambuur was Ajax ongenaakbaar. Ajax-trainer John Heitinga was tevreden.

“Vijf goals, clean sheet, deze kunnen we afvinken”, zegt Heitinga tegenover ESPN. “In het begin waren we geduldig aan de bal. Zoals wij willen voetballen, moet je heel goed zijn in de kleine ruimte. Je weet: één foutje, als je dan niet goed staat in de restverdediging, kunnen ze je pijn doen. Als je vandaag ziet hoe de concentratie en de discipline bij de spelers was, dat was mooi om te zien.”

Heitinga was vooral te spreken over het veldspel van de Amsterdammers. “We hebben een paar spelers die heel vaardig zijn in de kleine ruimte, dat heb je vandaag bij vlagen kunnen zien. We hebben een paar heel mooie combinatiegoals gemaakt. Met name die laatste van Steven Berghuis op Brian Brobbey, dat is het spel dat ik graag wil zien.”

Verdedigend kan het nog altijd beter, volgens de coach. “Dat hebben we tegen Excelsior gezien. Toen hadden we geluk dat we niet op achterstand kwamen. Nu was er één momentje dat zij een kans krijgen dankzij een slippertje van ons in de verdediging. Dan doe je vijf minuten even niet wat je moet doen, verder speelden we een prima wedstrijd.”

Forum: Ajax: Seizoen 2022/23 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.