Michael Reiziger

Michael Reiziger vertrekt na dit seizoen bij Ajax

Michael Reiziger is bezig aan zijn laatste maanden bij Ajax, meldt het Algemeen Dagblad. De 49-jarige assistent-trainer van het eerste elftal wil vanaf komend seizoen op eigen benen staan en als hoofdtrainer een club leiden.

Reiziger werkte anderhalf seizoen bij Sparta als jeugdtrainer (2013/14 en 2014/15). De tweede helft van het seizoen 2014/15 werkte de voormalige international bij het eerste elftal van de Rotterdammers als assistent.

In het seizoen 2017/18 werd de rechtsback van het gouden Ajax-team van 1995 trainer van Jong Ajax. Met Jong Ajax werd Reiziger in zijn eerste seizoen kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Tijdens dat seizoen was Reiziger ook 1 wedstrijd coach van Ajax 1. Als interim-trainer won hij een partij tegen Willem II met 3-1.

Vanaf het seizoen 2018/19 werd de Amsterdammer assistent-coach onder de nieuwe trainer Erik ten Hag. Reiziger begon het huidige seizoen als rechterhand van Alfred Schreuder en is nu een van de assistenten van John Heitinga. Bij Ajax was hij na het vertrek van Ten Hag en het ontslag van Schreuder niet in beeld voor promotie, waardoor hij komend seizoen zijn geluk elders gaat beproeven.

Bron:
Algemeen Dagblad

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.