Miserabel Ajax speelt ternauwernood gelijk tegen Sparta: 2-2

Ajax moest het na de veldslag tegen Aston Villa doen zonder Sutalo en Rensch. Beiden waren te geblesseerd om te starten tegen Sparta. Kaplan was wel fit genoeg voor een basisplaats. Aangezien ook Gooijer niet aanwezig was mocht Gaaei toch weer starten als de rechtsback.

Op linksback stond Hato en het centrum werd gevormd  door Kaplan en Henderson. Van den Boomen kreeg daardoor een plekje op het middenveld. Godts mocht als linksbuiten beginnen, want Ajax speelde door het gebrek aan verdedigers weer met 4-3-3.  Of was het toch weer 5-4-1? Niemand die het echt wist. Van ’t Schip zei dat het zou kunnen…ESPN zette het zelfs als 5-2-2-1 neer. Brobbey kreeg in de negende minuut na een corner een grote kopkans, maar de spits knikte de eerste kans echter net naast.

Ajax leek sterker en had nog wel een kleine mogelijkheid via Taylor, maar Sparta liet het toe. De wedstrijd ging halverwege echter weer gelijk op toen de Rotterdammers doorkregen dat Ajax defensief uiteraard te pakken was. Dat resulteerde in een een gevaarlijke volley van Verschuren die de bal hard richting het Ajax-doel vlamde maar Ramaj wist met een knappe redding de bal uit de goal te houden. In de 28e minuut was het dan toch raak. Weer Verschuren kapte Kaplan uit en schoot raak in de verre hoek: 1-0. Het schijnoverwicht van Ajax werd afgestraft. Ajax kreeg voor de rust nog wel wat mogelijkheden via Brobbey, maar het was allemaal zo pover, op Godts na. De enige speler die nog wat van Ajax-bravoure heeft. Taylor, de echte Ajacied, heeft dat bijvoorbeeld niet. De rust werd gehaald met een 1-0 achterstand.

Ajax kwam als herboren uit de kleedkamer. Oh, nee. Toch niet. Binnen 2 minuten stond het alweer 2-0 toen een bal de 16 werd ingetrapt en weer Verschuren stond op de goede plek om zijn tweede te scoren. Je kunt nog wel een heel relaas neerzetten, maar coach Van ’t Schip weet het al maanden niet meer en lijkt er ook totaal geen zin meer in te hebben. Een Sparta dat in de laatste acht wedstrijden een wedstrijdje won. Een Ajax dat het record verbeterde van het aantal tegendoelpunten per seizoen. Weer het zoveelste puntenverlies na een Europese partij voor dit slappe Ajax.

Toch kwam Ajax op 2-1. Henderson, die direct daarna gewisseld zou worden, zette voor en Akpom kopte knap in. Uiteraard kreeg Brobbey last van zijn hamstring want er wordt al weken roofbouw gepleegd op de spits. Elf minuten voor tijd moest de speler, geselecteerd voor Oranje, het veld ruimen voor Rijkhoff. Twee minuten voor tijd speelde Akpom weer een hoofdrol. Aan de rechterzijkant ging de invaller goed door en hij vond Bergwijn die net kon binnentikken: 2-2. Zat er nog een winst in voor Ajax? Nee, want Ajax speelde het niet goed uit en Kaplan kreeg rood om het gelijke spel over de streep te trekken. Waardeloos voetbal zonder enig houvast.

Aanvang:  16.45 uur – Scheidsrechter: Gözübüyük

Scoreverloop:

1-0, Verschuren (28)

2-0, Verschuren (47)

2-1, Akpom (65)

2-2, Bergwijn (88)

Sparta Rotterdam: Olij; Bakari, Meissen (Velthuis/73), Eerdhuijzen, van der Kust; Metinho (El Dahri/82), Clement (De Guzman/82); Mito (Neghli/68), Verschueren, Saito; Lauritsen (Brym/82).

Wissels Sparta Rotterdam: Schoonderwaldt, Reitmaier, Rosanas, Velthuis, van Wageningen, de Guzman, Neghli, El Dahri, Brym, Rosario, Vriends.

Ajax: Ramaj; Gaaei, Kaplan, Hato, Taylor (geel); Henderson (Tahirović/66), Mannsverk, van den Boomen; Hlynsson (Bergwijn/56), Brobbey (Rijkhoff/80), Godts (Akpom/56).

Wissels Ajax: Rulli, Pasveer, Bergwijn, Akpom, Forbs, Medić, Rijkhoff, Vos, Fitz-Jim, Tahirović, Martha.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.