Mislintat: “Heitinga is nu de trainer, hij staat op 1”

Vandaag werd Sven Mislintat officieel aangesteld als de nieuwe directeur voetbalzaken van Ajax. De Duitser gaf na het voorstellen aan de pers zijn eerste indrukken over de gang van zaken binnen de Amsterdamse club.

Hoe zal bijvoorbeeld de invulling van de trainerspositie voor het volgende seizoen eruitzien? Zal Heitinga dan nog steeds voor de groep staan. “Natuurlijk is die mogelijkheid er”, zegt Mislintat bij de NOS over een mogelijk vaste aanstelling van Heitinga. “Hij is de trainer en doet het heel erg goed. Vandaag heb ik mijn eerste gesprek met hem.”

Er gaan ook berichten dat Peter Bosz, de voormalige trainer van Ajax en oude bekende van Mislintat, een kandidaat zou zijn. “Een plus een is niet altijd twee”, aldus Mislintat. “Peter en ik hebben kort samengewerkt in Dortmund, maar toen ben ik ook al snel naar Arsenal gegaan. En dat ik hem gepolst heb om trainer te worden bij Stuttgart heeft niets met Ajax te maken. John is nu de trainer, hij staat op een.”

Heitinga lijkt dus een goede kans te maken om te blijven zitten als hoofdtrainer. Maar eerst heeft Mislintat andere zaken te regelen. “Ik ga nu gesprekken voeren. De mensen leren kennen. Het gaat om teamsprit: ik wil een teamspeler zijn met open communicatielijnen. Ik wil de club leren kennen, al is dat bij een club met meer dan 500 medewerkers niet eenvoudig.”

Bron:
NOS

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.