Onwennig Ajax verliest weer punten: 0-0 gelijk tegen Fortuna

Na de enorme wanprestatie tegen Ludogorets zag het team tegen Fortuna Sittard er heel anders uit. Sutalo, Avila en Mikautadze maakten hun debuut voor Ajax in Limburg. Ook voor de IJslander Hlynsson was er een basisplaats ingeruimd.

Medic, Wijndal (zat niet eens op de bank) en Taylor werden geslachtofferd. Berghuis was nog geschorst en Bergwijn had nog teveel last van een blessure. Om 14.30 uur werd in afgetrapt in stadion De Baandert. In de eerste 8 minuten had Fortuna al wat speldenprikjes en rechtsback Rensch hielp Fortuna eventjes aan een penalty. Heel opzichtig legde hij een tegenstander over de knie en scheidsrechter Van der Eijk legde de bal op de stip. Noslin hielp Ajax echter weer door de penalty hoog over te schieten. Ajax liet verder niet veel zien in de eerste helft van de eerste helft. De spelers zijn uiteraard nog niet op elkaar ingespeeld.

Ook de laatste 22/23 minuten was het spel onwennig. Teveel ruimte tussen de linies en Fortuna liep er redelijk makkelijk doorheen. In de 33e minuut noteerde Ajax pas het eerste schot tussen de palen van Hlynsson. Een paar minuten later kreeg Avila een overdreven gele kaart na een stevig duel. Brobbey scoorde nog in de blessuretijd, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Hij scoorde nog wel een gele kaart van de irritante leidsman Van der Eijk. Een typisch KNVB-mannetje.

Tweede helft begon voor Ajax ongewijzigd. Ook het spel was ongewijzigd. In de 62e minuut greep Steijn in met een dubbele wissel. De jeugdproducten Rensch (weer zwak) en Brobbey (redelijk) werden gewisseld en Gaaei en Akpom waren hun vervangers. Vrij snel daarna kreeg weer Noslin een goede kans, maar Jay Gorter redde Ajax. Nog steeds geen verandering dus Steijn bracht weer een dubbele wissel. Forbs en Tahirovic mochten gaan zitten en Godts en Taylor kwamen ze aflossen in de 71e minuut. Het leverde allemaal niets op. Ajax heeft teveel nieuwe spelers, er heerst geen cohesie in het team en er is nog geen speler die het verschil kan maken.

De interlandbreak komt eraan en daarna volgt een loodzwaar programma tegen onder andere FC Twente, Marseille en Feyenoord. Ajax is er nog lang niet klaar voor.

Aanvang: 14.30 uur – Scheidsrechter: Van der Eijk

Scoreverloop: –

Fortuna Sittard: Pandur; Pinto, Siovas, Guth, Dijks (geel) (Vita/73); Rosier, Duarte, Halilović (Özyakup/88); Noslin (Griffith/88), Belkheir (Sierhuis/64) en Córdoba (Oratmangoen/88).

Wissels Fortuna Sittard: Ferati, Fofana, Griffith, Hendriks, Koopmans, Markelo,  Oratmangoen, Robberechts, Sierhuis, Vita, Özyakup.

Ajax: Gorter; Rensch (Gaaei/62), Sutalo, Hato, Ávila (geel); Van den Boomen, Hlynsson, Tahirovic (Taylor/71); Mikautadze, Brobbey (geel) (Akpom/62), Forbs (Godts/71).

Wissels Ajax: Ramaj, C. Setford, Gaaei, Taylor, Akpom, Salah-Eddine, Medic, Vos, Godts, Aertssen.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.