Peter Bosz persco EL

Peter Bosz naar Ajax? “Deze vraag moet je mij absoluut niet stellen”

Peter Bosz is alweer drie maanden werkeloos na zijn ontslag bij Olympique Lyon. De 59-jarige trainer werkte een seizoen bij Ajax. Het seizoen 2016/17 werd een memorabele, want de Amsterdamse club haalde de Europa League finale en speelde behoorlijk goed en aantrekkelijk voetbal.

Iets waar het onder de huidige trainer Alfred Schreuder aan schort. Zou Bosz een goede vervanger kunnen zijn van de Barnevelder? De ex-coach van Olympique Lyon, Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund vindt dit echter een slechte vraag. ,,Ik reed hiernaartoe en toen zei ik tegen mijn vrouw dat, mocht ik deze vraag krijgen, ik zou zeggen dat ik het een asociale vraag vind”, zei Bosz deze ochtend bij ESPN. Het duo (Bosz-Schreuder) is namelijk bevriend. ,,Alfred is voor mij meer dan een collega, we hebben samen gevoetbald bij Feyenoord en NAC Breda. Dus deze vraag moet je mij absoluut niet stellen.”

FC Groningen en FC Utrecht hebben gebeld en Bosz heeft ook met Aston Villa en Wolverhampton Wanderers gesproken. Of Ajax zal bellen? Na volgend weekend kan de achterstand op Feyenoord zomaar acht punten zijn. Het kampioenschap en zelfs Europees voetbal zijn dan zeer twijfelachtig.

Forum: Ajax: Seizoen 2022/23 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.