Ramaj redt gênant slecht Ajax tegen FK Bodø/Glimt en gaat ronde verder

Ajax nam het vanavond om 18.45 uur op tegen FK Bodø/Glimt. In Noorwegen speelden de Amsterdammers de return in de tussenfase van de Conference League. De heenwedstrijd werd met hangen en wurgen 2-2 gelijkgespeeld. Kenneth Taylor werd eindelijk de wacht aangezegd na zijn wanprestaties van de laatste maanden(!). De middenvelder zat op de bank. Zijn vervanger was de weer herstelde Branco van den Boomen.

Daarentegen was Henderson niet van de partij. De Engelsman was niet fit genoeg en de wedstrijd werd gespeeld op kunstgras. In de vijfde minuut moest Ramaj redden op een afstandsschot van Hauge. De Ajax-doelman verwerkte de inzet tot een corner. Vijftiende minuut kreeg Bodø/Glimt zijn tweede kans, maar weer stond Ramaj in de weg. Ajax was gewaarschuwd en was duidelijk de onderliggende partij. Ajax speelde weliswaar met twee zessen, maar het drukzetten was nog steeds niet optimaal.

Toch kwam Ajax in de 34e minuut op 0-1. Een ingooi van Bodø/Glimt werd op hun helft onderschept en via Brobbey kwam de bal bij Berghuis die mooi en hoog afwerkte. Uiteraard een paar minuten later kreeg Ajax de derde grote kans tegen, maar in een woud van benen was het Berghuis die redding bracht. Tegenvaller voor Ajax was dat Brobbey, de uitblinker van de laatste maanden, geblesseerd het veld moest verlaten. Twee minuten voor rust kwam Akpom als zijn vervanger in het veld. De rust werd gehaald met een 0-1 voorsprong.

De rust begon ‘geweldig’. Sutalo kreeg binnen drie minuten een ongelukkige rode kaart nadat hij een doorgebroken speler omver liep. Een paar minuten later ontsnapte Ajax aan een compleet drama. Uit een corner kwam de bal op de hand van Sosa. De landgenoot van Sutalo kwam echter zeer goed weg, omdat Ramaj door een tegenstander werd gehinderd. Even later schoot Berg op de lat. Vier minuten later schoten de Noren weer op de lat. De tijd zou gevoelsmatig zeer langzaam voorbij gaan. Ajax hield voor de rode kaart al tegen, maar nu was het helemaal vrouwen en kinderen eerst.

In de 66e minuut kreeg Ajax toch een meevaller. Na een domme overtreding kreeg Grønbæk, in de heenwedstrijd nog twee keer scorend tegen Ajax, de tweede gele kaart. Het was weer tien tegen tien. Hlynsson kon zeven minuten voor tijd niet meer verder. Taylor was zijn vervanger en de middenvelder stond pas een paar seconden in het veld en het stond 1-1. Berg schoot van buiten het zestienmetergebied via de paal raak. Zelfs Ramaj had hier geen antwoord op. In blessuretijd kreeg Rensch, via een doorgekopte bal van Hato uit een corner, nog de kans op de 1-2, maar de back miste. Even later scoorde FK Bodø/Glimt maar de ploeg deed dit in buitenspelpositie. Het werd verlengen.

In de zesde minuut kon invaller Zugelj voor open doel scoren, hij was Ramaj al voorbij, maar de spits schoot voor een leeg doel gehaast naast en over. Ajax kwam voor de tigste keer weer goed weg. Akpom kreeg zeven minuten voor tijd de kans, maar een op een met de keeper miste de spits. Uit de afgeslagen corner kwam de bal bij Taylor…en die scoorde! Vanaf rand zestien meter viel de bal in de kruising. Het leek alsof het een voorzet was, maar de bal ging dus in de goal: 1-2! In de laatste minuut schoot FK Bodø/Glimt via Ramaj voor de derde(!) keer op de lat. Maar Ajax redde het en haalde de volgende ronde Conference League. Maar wat een ridicuul zwakke wedstrijd van Ajax.

Aanvang:  18.45 uur – Scheidsrechter: Sidiropoulos

Scoreverloop:

0-1, Berghuis (34)

1-1, Berg (83)

1-2, Taylor (114)

Opstelling FK Bodø/Glimt: Haug; Wembangomo (Sjövold/90+7), Moe (geel), Gunderson (geel) (Amundsen/ 90+7), Bjørkan (Sörensen/109); Saltnes (Kapskarmo/90+7), Berg, Grønbæk (2x geel/66); Sørli (Zugelj/72) (geel), Evjen (geel) (Gulliksen/106), Hauge.

Wissels FK Bodø/Glimt: Amundsen, Bassi, Brøndbo, Gulliksen, Kapskarmo, Lode, Sjong, Sjøvold, Sørensen, Žugelj.

Ajax: Ramaj (geel); Rensch (geel), Šutalo (rood/48), Hato, Sosa; Van den Boomen, Tahirović (Rijkhoff/112); Berghuis (Mannsverk/106), Hlynsson (Taylor/83), Forbs (Gaaei/53); Brobbey (Akpom/43).

Wissels Ajax: Rulli, Gorter, Gaaei, Taylor, Akpom, Kaplan, Mannsverk, Rijkhoff, Fitz-Jim, Banel.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.