Schreuder: “Goede fases, maar ook mindere fases. Die moeten eruit”

Alfred Schreuder was na de 1-3 overwinning op Rangers FC redelijk tevreden over zijn Ajax-team. Toch zaten er ook wat mindere fases tussen. Dat moet beter in de topper tegen PSV van aanstaande zondag, vindt de trainer van de Amsterdamse club.

Ajax gaat door de winst definitief naar het toernooi van de Europa League. Of Ajax daar meer kans heeft? ‘Dat gaan we zien. Dit is een team in ontwikkeling. Dat zie je ook duidelijk. We hebben veel goede fases in de wedstrijd, maar we hebben ook een paar mindere fases. Die moeten eruit. We leden bij een 2-0 voorsprong een paar keer te slordig balverlies. Dat moet eruit, we moeten dan stabieler zijn’, aldus de Barnevelder gisteren op de persconferentie.

Aanstaande zondag dus Ajax – PSV. De strijd tussen de nummers 1 en 2 van de Eredivisie. ‘Die wedstrijden moet je los van elkaar zien, maar het is wel weer een topwedstrijd tegen een PSV in vorm. Ze hebben Luuk de Jong terug, wat voor hun een uitstekende speler is. We moeten vooral naar onszelf kijken, naar de dingen die we goed hebben gedaan. Ik denk dat we van achteruit goed gespeeld hebben, rust hebben uitgestraald. Timber en Bassey speelden sterk centraal, met Álvarez daarvoor, het is belangrijk dat we dat blok hebben.’

Forum: Ajax: Seizoen 2022/23 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:
persconferentie

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.