Amsterdam ArenA

Stadions die je als Ajax supporter een keertje moet bezoeken

Als Ajax supporter weet je maar al te goed hoeveel historie onze club heeft. Daardoor zijn er enkele stadions die je ooit moet bezoeken om een beetje van de sfeer van toen te proeven. Lees verder om te ontdekken welke stadions op je bucketlist horen te staan!

De Johan Cruijff Arena

In de eerste plaats moeten we het natuurlijk hebben over de Johan Cruijff Arena. Dit is immers de thuisbasis van onze club en waar de helft van alle Ajax wedstrijden tegenwoordig wordt gespeeld. Wil je echt de volledige ervaring hebben? Dan is een tour door het stadion de moeite waard! Hier zie je alle bekers en schalen die Ajax heeft gewonnen. Op deze manier weet je pas echt hoe groot Ajax is. Vergeet niet om daarna een thuiswedstrijd te bezoeken, het liefst tegen een ploeg in de top 5 zodat de wedstrijd hoe dan ook vermakelijk wordt.

Camp Nou

Ten tweede is het Camp Nou een bezoek waard. Dit is de thuishaven van Barcelona. Je weet vast en zeker al hoeveel Johan Cruijff voor Ajax heeft betekend, maar ook in Barcelona hebben ze alles te danken aan deze legendarische oud-speler en trainer. Daardoor zie je dat Barcelona een speelstijl heeft die erg vergelijkbaar is met Ajax. Wil je echt een van de mooiste voetbalreizen Barcelona meemaken? Boek dan tickets voor een wedstrijd tegen een ploeg als Real Madrid of Atletico Madrid om een waar voetbalfeest te zien.

Wembley

Als er één stadion is dat het hart van elke voetbalfan sneller doet kloppen, dan is het Wembley wel. Dit legendarische stadion in Londen is het podium geweest voor talloze historische sportmomenten, en alleen al de naam roept beelden op van onvergetelijke doelpunten en emotionele overwinningen. Als Ajax supporter mag je de historische betekenis van dit stadion echt niet missen. Het was hier waar Ajax voor het eerst internationale erkenning kreeg door de Europacup I in 1971 te winnen. Deze overwinning markeerde het begin van de gouden jaren van Ajax op het Europese podium. Een rondleiding door Wembley is een reis door de tijd waar elke Ajax fan van zal genieten.

San Siro

Tot slot is er San Siro. Er zijn talloze fantastische wedstrijden gespeeld tussen AC Milan en Ajax. Daardoor is het voor elke Ajax supporter haast een must om deze plek te bezoeken. Daarnaast hebben talloze spelers voor zowel Ajax als AC Milan gespeeld. Denk dan niet alleen aan Nederlandse spelers als Clarence Seedorf en Marco van Basten, maar ook aan legendes als Zlatan Ibrahimovic. Het is een bijzondere ervaring om het stadion te bezoeken waar deze spelers hun voetbalkunsten hebben laten zien. Zet dit dan ook zeker op je bucketlist!

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.