Tadic: “NEC had eigenlijk niets te vertellen”

Dusan Tadic was niet in zijn vrolijkste bui na een Ajax-wedstrijd. De Ajax-aanvoerder baalde van het onnodige 1-1 gelijkspel tegen NEC Nijmegen. Ajax had kunnen profiteren van het puntenverlies van PSV (0-0, Sparta thuis) en Feyenoord (1-1, FC Utrecht uit), maar de Amsterdammers gaven voor de zoveelste keer niet thuis.

“Wij waren beter”, zegt de 34-jarige Tadic voor de camera van ESPN. “We speelden zoals we hoorden te spelen: we hadden geduld aan de bal, gaven niks weg en NEC had eigenlijk niets te vertellen. We misten alleen te veel kansen. Na de 1-1 ook, en daarbij keepte Jasper (NEC-keeper Cillessen, red.) een geweldige wedstrijd.”

Toch wilde de Servisch international het goede optreden van Cillessen en het gemis van enkele basisspelers als Bergwijn, Berghuis en Kudus niet opvoeren als de reden voor het puntenverlies. Ajax faalde vooral zelf weer door de kansen niet te benutten. “Wij moeten altijd voor de winst gaan. Kijk naar Francisco Conceição: hij heeft zijn kwaliteiten laten zien en is een geweldige speler voor de toekomst. Voor nu moeten wij blijven werken en goed naar onszelf kijken.”

Forum: Ajax: Seizoen 2022/23 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.