Ten Hag: “Grensrechter staat op de lijn, hij heeft het beste overzien”

Ajax-trainer Erik ten Hag vindt dat de goal van Noussair Mazraoui terecht goedgekeurd werd. De assistent-grensrechter Hessel Steegstra zag dat de bal de zijlijn niet was gepasseerd. Ajax won de topper tegen PSV met 1-2.

“Ja, ik moest ook denken aan de wedstrijd tegen Real Madrid. Toen stond ik ook langs de zijlijn”, zegt de coach in gesprek met ESPN. “De bal komt omhoog, dat maakt het lastig. In mijn gevoel is de bal niet helemaal over de zijlijn. De grensrechter staat precies op de lijn, hij heeft het beste overzien. Hij is erop getraind en heeft de beste positie.”

“We hebben drie honderd procent kansen gecreëerd en hadden de goal ook eerder kunnen maken”, vindt Ten Hag. De zege op PSV hing niet alleen af van de 1-2 van Mazroui. “Ik had verwacht dat PSV hoger druk zou zetten. Toen we doorhadden hoe we de bal achter Van Ginkel en Gakpo konden krijgen, zag je dat we het initiatief in de wedstrijd kregen. Ik ben heel tevreden met de overwinning, vooral over de manier waarop. We waren rustig aan de bal.”, aldus de Tukker.

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.