Ten Hag: “We zitten in zo’n fase, maar dat moeten we wel snel keren”

Ajax ontsnapte weer eens. Iets wat al te vaak gebeurde deze tweede seizoenshelft. Kwam Ajax eerder moeilijk tot scoren, nu is het probleem dat de Amsterdammers te makkelijk een voorsprong weggeven. Vorige week tegen RKC, nu tegen Cambuur Leeuwarden. Ajax-coach Erik ten Hag was not amused.

“Je zou zeggen: een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen, maar dat hebben we wel gedaan”, zegt Ten Hag voor de camera van ESPN. “De klasse van de ploeg is wel dat ze het er niet bij laten zitten. We kregen al de kans van Brian Brobbey, dat had al de winnende kunnen zijn. Maar daarna kwam nog de goal van Gravenberch, die ik overigens fantastisch vond spelen.”

De Tukker vervolgt zijn lofzang op de middenvelder. “Het was misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen. Ik weet al heel lang dat hij op rechtsmidden heel goed kan spelen, maar Alvarez heeft het gif en dat hebben we nodig in de wedstrijd tegen Benfica.”

Toch zorgt het grillige spel van zijn ploeg wel voor zorgen bij de Ajax-trainer: “Vanaf januari hebben we op één na alle wedstrijden gewonnen, met vaak ook heel goed voetbal, ook vandaag. Dan maken we fouten en dan keert zo’n hele wedstrijd. Dat was vorige week ook al. Vandaag gebeurt bij de 2-1 exact hetzelfde. Op een andere conclusie kun je niet komen. We zitten in zo’n fase, maar dat moeten we wel snel keren.”

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.