Column Cruijff: ‘Ajax heeft gewonnen’

Geschreven door Richard Suavimani – Uitgave: 20 december 2010 11:41 – Bron: Telegraaf

Met de zeven oud-spelers in de ledenraad is een topje van de ijsberg zichtbaar geworden. Ik doel hiermee op alle knowhow waarover Ajax kan beschikken. De groep van zestigers, vijftigers, veertigers en dertigers. Vier generaties voetballers die allemaal Ajax willen ondersteunen.

Een groep die het bestuur en de directie bij kan staan als straks de goede beslissingen genomen moeten worden. Daar is geen haast bij. Eerst zal alles binnen en rond Ajax goed geanalyseerd moeten worden om zo tot de juiste keuzes te komen. Daarom zal tijdens de tweede seizoenhelft vooral veel achter de schermen moeten gebeuren, om zo alle aandacht bij het eerste elftal te houden. Intussen moet er wel gezorgd worden, dat voor de nieuwe competitie op elk onderdeel alles startklaar staat.

In dat proces moet iedereen zijn rol nemen, waarbij ieder z’n kwaliteiten optimaal worden benut. Mijn gedeelte is wat dat betreft duidelijk. Ik ben de man van de techniek, het positiespel en de speelstijl. Daar zal ik de komende maanden ook op gefocust zijn.

Natuurlijk word ik ook als leider gezien, de rol die ik mijn hele carrière heb gehad. Iemand die altijd zorgde dat in het team de mensen op de juiste plaats kwamen te staan. Die geleerd heeft, dat als een voetballer als rechtsbuiten niet tot zijn recht kwam, hij best een uitstekende rechtsback kon worden. Daar had niet alleen ik, maar het hele team baat bij.

Zo sta ik er nu ook in. Er wordt nu wel geroepen, dat met de uitslag van de ledenraadverkiezing ik gewonnen heb, maar zo voel ik dat zelf niet. Het gaat om Ajax, dus is dit resultaat goed voor de club. Daarom heeft niet Cruijff, maar Ajax gewonnen.

Zo moeten we ook met de nieuwe situatie omgaan. Allereerst moet iedereen die de club een warm hart toedraagt, trots zijn dat zoveel mensen mee willen werken aan de toekomst van Ajax. Vooral omdat er onder die mensen heel veel kwaliteit voor elk onderdeel aanwezig is. Daar moeten het bestuur en de directie nu hun voordeel mee doen. Wie zoveel knowhow krijgt aangereikt, moet daar gewoon gebruik van maken.

Daarom hebben overhaaste beslissingen en aanstellingen geen zin. Er moeten dingen veranderen, maar dat moet wel heel overwogen gebeuren. Het mooie van de huidige ontwikkeling is, dat bestuur en directie nu over unieke adviseurs beschikken. Die allemaal mee willen werken om hun club weer terug te brengen op het niveau waar het thuishoort. Niet voor zichzelf, maar voor Ajax.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.