Tadic na ontslag Schreuder: “Hebben allemaal schuld dat we vijfde staan”

Dusan Tadic, aanvoerder van Ajax, is verdrietig over het ontslag van zijn trainer en vriend Alfred Schreuder: ‘Ik voel me verantwoordelijk en ik schaam me’, zo tekende de media waaronder Het Parool op na het 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam in de Johan Cruijff Arena. 

“Het gaat er niet om wat ik ervan vind. Ik weet hoe de mechanismen werken in de topsport. Als een coach niet wint, kan hij worden ontslagen. Dit is ook niet de eerste keer dat ik dit meemaak, maar wel de eerste keer dat het direct na een wedstrijd gebeurt”, zegt de 34-jarige Ajacied.

Algemeen directeur Edwin van der Sar informeerde de spelersselectie een half uur na de wedstrijd over het ontslag van Schreuder. Daarna nam Schreuder afscheid en wenste de spelers succes. Hoe de selectie reageerde? Tadic: “We voelden ons allemaal schuldig. Dat zijn we ook, want we hebben het te vaak laten afweten.”

De aanvoerder van Ajax vindt dat de spelers ook schuldig zijn aan de huidige malaise: “Weet je, ook zonder trainer moeten wij winnen van Volendam. Je kunt de trainer nu ontslaan, maar de selectie is dezelfde. En we zijn nogal wat karakters kwijtgeraakt. Spelers die voorop gaan in de strijd, hun verantwoordelijkheid nemen en de boel op sleeptouw nemen.”

Ajax mist spelers zoals de wereldkampioenen Martinez (Manchester United) en Tagliafico (Olympique Lyon). “Niet met het vingertje wijzen naar elkaar. We hebben allemaal schuld aan het feit dat we op de vijfde plaats staan. Ik speel zelf ook niet goed. Klaar. De afgelopen weken hebben we veel gepraat. Met elkaar, met de directie, met de staf, met de mentale coach. Lange gesprekken, korte gesprekken. Maar je kunt niet blijven praten, we moeten het eens laten zien. We spelen shit.”

Forum: Ajax: Seizoen 2022/23 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.