AD: Mislintat twijfelt over Heitinga; focus op buitenlandse coach

De kans is klein dat John Heitinga volgend seizoen nog trainer is van het eerste elftal van Ajax. De interim-trainer laat geen goede indruk achter. Het spel is slecht en de resultaten nog slechter. Ajax greep afgelopen zondag naast de beker en ook het bereiken van voorronde Champions League is een moeilijke zaak.

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat kijkt daarom inmiddels uit naar een buitenlandse coach, meldt het Algemeen Dagblad. Mislintat stelde bij zijn presentatie dat Heitinga op poleposition lag, maar na de afgelopen dramatisch verlopen weken is dit niet meer het geval. De directeur voetbalzaken concludeert dat Heitinga ”talentvol” is, maar ervaring mist voor de zware uitdaging die in de Johan Cruijff Arena wacht.

Ajax ziet echter weinig geschikte kandidaten in Nederland. Ook Peter Bosz wordt niet als de ideale kandidaat gezien. De zoektocht naar een nieuwe trainer richt zich dan ook op buitenlandse coaches. Het AD noemt de kans dat er volgend jaar een buitenlander trainer is van Ajax ‘zeer reëel’. Dat de Duitser Mislintat een landgenoot naar voren schuift is niet de verwachting.

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.